Kött, kött och ännu mera kött. Om organisationen Svenskt Kött skulle skapa en podd vad skulle den handla om? Ni gissade troligtvis rätt och nu är Köttpodden här.
Svenskt Kött vill inspirera alla att vara budbärare för det svenska köttet och dess mervärden. De anser att svenskt kött är det hållbara valet. För konsumenten, för bonden, för klimatet och för Sverige.
VD:n och porgramledaren Elisabeth Qvarford håller i gafflarna för denna nystekta podd. Det är en kryddad intervjupodd med gäster som älskar kött och vars vardag cirkulerar kring kött. Johan Jureskog (kock, krögare), Richard Tellström (måltidsexpert) och Jeanette Blackert (grisbonde) har hittills varit gäster.
Qvarford frågar varje gäst vad den skulle göra om den skulle få vara landsbruksminister. Alla har ett svar om en förändring de skulle vilja se. För den som inte är insatt i köttindustrin eller restaurangbranchen kan den här podden ändå vara intressant att lyssna på för att få en insyn i branchen.
Dessutom finns det i varje avsnitt en gallup där olika personer på gatan får säga sitt.
Är podden bra?
Jo, den är bra om man är fascinerad av kött överlag eller en riktig köttnörd. Vem visste att det fanns så många olika saker det går att prata om just kött? Podden tar upp djurens liv, lantbrukföretagarens roll, förädlingen av köttet till kockens eller expertens tips om hur man tillreder och serverar köttet bäst. Sen finns det en del tips också om vad som är enligt podden bra kött.
De köttätare som lyssnar på den här podden kommer att bli hungriga i början av varje avsnitt och bli mätta när podden är slut.