Den finlandssvenska podcastlistan

 

De bästa finlandssvenska poddarna hittar du här i den finlandssvenska podcastlistan.

85-95 podcast

Bakåtsträvarna Tage Rönnqvist och Jocke Levälampi har tillsammans skapat en podcast om brännheta actionfilmer gjorda mellan åren 1985-1995.


Allt vi måste prata om

Allt vi måste tala om är den finlandssvenska podden där bloggaren Carola Ekman och fotografen Rebecka Hägert, tillika tvåbarnsmammor, lyfter ämnen som de tycker att alla borde prata mera om.


Bokpodden Hietanen & Henrikson

Anne Hietanen och Ida Henrikson diskuterar de hetaste böckerna just nu men tar också upp böcker som inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Biografier och serier tas på lika stort allvar som klassikerna. Det här är en podd för alla – också för dem som tror att de inte ens gillar att läsa.

Den röda tråden

En pod om slumpmässig trivia sammanlänkat till en röd tråd av Kike Bertell och Mirka Kettunen.


Fantastisk Podd

Fantastisk Podd är en podcast som produceras av fantastikförfattare som bor och arbetar runt om i Sverige och Finland (Svenska Västkusten, Skåne, Stockholm och södra Finland). Avsnittens innehåll kretsar runt skrivande och fantasy, science fiction och skräck.

Faraway Finland

Faraway Finland – en podd om Europas bortglömda hörn.Finlandssvenska krimpodden

Fem finländska kriminalfall.


Fotbollspodden

Österbottens Tidnings sportredaktion pratar om fotbollslaget Jaro och om fotboll överlag.


Förlaget

Förlagets podcast med intervjuer med författarna och illustratörerna.

Hemohes

”Världens mest exklusiva sportpodcast”.

Huvuden bland molnen

Normer, könsroller, psykisk ohälsa, studier och konspirationsteorier. Vi är två helt olika finlandssvenskar från Raseborg som studerar i Helsingfors & Åbo. Hoppas Du deltar i våra diskussioner varje fredag!

I nöd och lust och Formel 1

Podcasten I nöd och lust och Formel 1 bjuder in till köksbordssamtal mellan ett äkta par. Det är paret Oskar Pöysti och Joppe Dikert som samtalar om vardagen, omvärlden och om Joppes försök att förstå Oskars Formel 1-intresse.

Imperfekt

Imperfekt är en dubbelpodd! I första delen möter My Tengström människor med de mest intressanta berättelserna som du bara kan tänka dig. Vi pratar om saker vi tänker mycket på men inte snackar om tillräckligt, och om hur absolut ingenting är perfekt.

Inte biologiska systrar

Inte biologiska systrar är en finlandssvensk podd med Josefine Stenvall och Jenni Haavisto, som tar upp livets viktiga ämnen med en glimt i ögat.

I säng med Ronja & Taika

I säng med Ronja & Taika är en öppen, ärlig och nästan obekvämt intim podd om relationer, identitet och konstnärskap. Musikern Ronja och illustratören/DJ:n Taika jämför sina erfarenheter (både professionella och privata) samtidigt som de tillsammans planerar att krossa patriarkatet.


Kvanthopp

Populärvetenskap för nyfikna människor. En podd av redaktör Marcus Rosenlund.

Lineriet

En intervjupodcast där Lina Markkula träffar härliga framgångsrika finlandssvenskar och pratar livet.

Magnus och Peppes podcast

Magnus Silfvenius Öhman och Jeanette Öhman ger dig Din Reality Check på feminism, journalistik, trender och världen du lever i – två gånger i veckan – direkt från Santa Monica, Los Angeles. Feat. Helsingfors & Stockholm

Mammaskaffepaus

Mammas kaffepaus är podden som vill vara ditt kaffesällskap mitt i vardagen. Vi pratar om allt som rör vår vardag men berör också andra ämnen som vi känner att är viktiga. Det är både stort och smått, högt och lågt och alltid med glimten i ögat.

Mark & Jonas

I Mark och Jonas podd delar Mark Levengood och Jonas Gardell med sig av stort och smått, roligt och allvarligt, aktuellt och hopplöst förlegat från sin värld och vardag.


Michelle & Sandra

Michelle och Sandras podcast.

Norrena & Frantz

Vad är det egentligen du ligger och grubblar på när du släckt lampan på kvällen? Antagligen på om du någonsin kommer att hitta den stora kärleken.  Hannah Norrena och Eva Frantz har en relationspodd.


PK-Liberalerna

Heidi Avellan och Sofia Nerbrand är PK-liberalerna. Med utkik i Malmö betraktar vi Skåne, Sverige och världen. På allvar, men inte utan trams.

Podd om Afrika.

Podden om Afrika

En podd om Afrika av de finlandssvenska journalisterna Hanna Nordenswan och Liselott Lindström. Hör berättelserna som sällan når över nyhetströskeln i Europa.

SlowCity Podcast

SlowCity är den nya podden som handlar om livet utanför Ring III. Häng med och träffa alla intressanta människor som valt ett annorlunda liv, utan stress och brådska.


Soul Sisters the podcast

We are Ida & Julia,
and we wanted to create a space to inspire and empower you to find your passion, to see things from a new perspective, to find your greatness and to stay humble in it so that you can live out the true magic of your life.
This is our world, this is our podcast.Welcome to the family.


Ted & Kaj

Ted Forsström och Kaj Korkea-ahos podcast handlar om livet som Ted & Kaj upplever det. Med bland annat mycket humor, ångest, vänskap, böcker och djur.


Tigerpodden

Tigern är en kulturradikal, finlandssvensk förening som tror på diskussionens och kulturens revolutionära potential. I Tigerpodden som utkommer med ojämna mellanrum ungefär en gång i månaden, diskuterar vi politik och aktualiteter.

Två blondiner och ingen tiger

En podd av två finlandssvenska blondiner, bloggare och vänner, som gillar att snacka och inte är rädda att prata om sånt som de flesta andra tiger om.

Två nollor för mycket

En underhållande nyhets- och aktualitetspoddcast med Janne Strang och Peter Törnroth. Varje vecka går vi igenom vad som har hänt i Finland, Norden, Europa och världen.

Tror gör man i kyrkan?

En podcast om kristet vardagsliv.


Utanför Ring 3

Alexandra & Linus är bakom podcasten Utanför Ring 3. Podcasten  vill lyfta de unga i småstäderna.


Våga Satsa Podcast

Projekt Våga satsa YA!

Music Demo

Poddtoppen samlar de bästa poddarna sedan 2016.
info@poddtoppen.fi
#PODDTOPPEN